Diversen

Oktober

Oktober

 

 

 

Je wil niet weten hoeveel bloei-variaties van de Streptocarpus inmiddels het licht hebben gezien.

 

De één nog fraaier van vorm en kleur dan de ander.

 

Ook gekregen van deze streptocarpusvriend zaad van de Lepechinia hastata. Het is oud zaad werd er bij gezegd en zie maar wat je er mee doet. En dus zaaide ik dit zaad eerst in de kas. Na verloop  van tijd verschenen er groeipuntjes, waarvan er twee echte plantjes werden. 

Maar hoe ziet Lepechinea er als plant uit? Eén van de tuinvriendinnen rook aan het blad en zei: dat is een Salvia.

 

 

In de gids van Hans Kramer staat de Lepechinea vermeld als: lijkend op een Salvia; de verschillen zijn miniem.  En, voegt hij er aan toe, een schoonheid van de eerste orde.

 

Wat doe je met dit pril en spannend gebeuren nu de winter voor de deur staat. Winterhard zal de plant wel niet zijn. Besloten de pot voorlopig in de (koude) kas te zetten. Gaat het vriezen, dan in de bijkeuken. Daar staan tegen die tijd zeker meer planten waarvan ik hoop dat zij het voorjaar zullen halen. Zoals lelie, canna en zeker de wit bloeiende enkel bloemige dahlia die deze zomer zo  fantastisch heeft staan bloeien. De Geranium maderense, die zich dit eerste jaar van stek tot stevige plant heeft ontwikkeld. Volgende zomer een eerste bloei?

 

 

 

Van buiten naar binnen gehaald de Aeschynanthus spesiosus. De plant deze zomer buiten gezet om te ontluizen. Zo te zien is dat prima gelukt.

Met weer fris groen stevig blad en vele knoppen wordt dit binnen een mooie otobermaand.

 

 

 

Tineke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

meer

 

 

 

17
Nov
herfstbladeren
16
Nov
Een hele Tours - Blik op de Tuin 876