Diversen

 

 

 

 

Februari

 

 Met veel getuur de Scilla mischtschen koana (zo’n naam onthoud  je toch niet) uit de grond gekeken. Er is weleens een jaar geweest, dat deze scilla al in december bloeide. Nu steken de sneeuwklokjes ze de loef af. Kan natuurlijk ook zijn, omdat ik deze bolletjes al zolang heb, dat ze terug lopen in kwaliteit. Maar hoe het ook zij, het is altijd een voorjaarsteken.

 

In de grote potten bij de voordeur (in elke pot een mini appelboompje) komt in 

pot 1 de hyacint al aardig boven. Ter aanmoediging er wat pasgekochte crocus bij gezet. Pot 2 vertoont een wilde bos groen loof. Geen idee wat ik daar vorig 

jaar heb bijgezet. En nee, het is beslist geen grassoort. Denk aan een of andere kleinbloemige alliumsoort. Het voorjaar zal het leren.

 

Nu met de nog lage zonnestand schijnt de zon dwars door het huis. Heerlijk. 

Pluk de dag  als de zon schijnt. Het bestrijden van spinrag met de ragebol staat dan hoog in het vaandel. Je vraagt je af waar toch al dat rag vandaan komt. Zoveel spinnen zie ik niet in huis. Kijk ook liever naar de vogels drukdoende op de voederplaats. Ook leuk te lezen is, dat Pa ooievaar weer in Bovensmilde geland is. Rijkhalzend is het wachten nu op het vrouwtje. 

 

Romke van de Kaa schreef een boek met als titel “Verwilderen – laat de plant het werk doen”.  Een goed advies en dus gekocht ter lering, aangezien het echte tuinwerk nog even zal moeten wachten.

 

 

Tineke

 

 

 

 

 

 

 

meer
16
Feb
STORMSCHADE
15
Feb
angela’s tuin tussenfase deel 2