Papaver en andere zaken

Na dagen van grote warmte, lijkt het vandaag weer tijd om af te koelen en de schade in ogenschouw te nemen van een fikse en flitsend nachtelijke onweersbui.

De papavers, die op triomfantelijk hoge steel vurig stonden te zijn, liggen grotendeels platgeslagen in de border.

Tijd dus voor wat herstel werkzaamheden.

De rozen stonden van de één op de andere dag, allemaal zo te zien, tegelijk in bloei. Prachtig !

Maar ook daar zal gestut en geschraagd moeten worden. Je komt handen tekort.

De vijver is inmiddels praktisch leeg gelopen. De gele lis en moerasaardbei staan fier overeind met de wortels in de blubber. Vogels spetteren opgewekt in het

restantje water. Dat heeft toch ook wel wat. Maar niet voor lange duur, hoop ik.

Dan de kardinaalsmuts. Een feest voor de vele rupsjes, die aan lange draden trachten de grond te bereiken. Wat er daarna gebeurt is mij niet helemaal duidelijk.

Want opvallend is ook dit jaar, dat er geen groenling te kijk is. In het nog niet zo verre verleden hadden de groenlingen het druk met het voeren van deze rupsjes

aan hun jongen. Nu? En in de herhaling: geen groenling te kijk. Dat is toch zorgelijk.

In het verleden hoorde je de kreet: “De wereld gaat aan vlijt ten onder”.  Nu lijkt het meer op “aan gif”.

Zo te zien geldt dit niet voor de teek. Ik haalde er al vier uit mijn arm.

Tineke

mijn huis en tuin dieren
Knollentuin zonder ziel