Groei&Bloei afdeling Assen

Programma winterseizoen 2018/2019: lezingen

De lezingen worden gegeven in het theehuis van het Duurzaamheidscentrum (DCA)

Duurzaamheidscentrum Assen
Bosrand 2
9401 SL Assen

Bezoekadres (bij gebruik navigatie): Stadsbroek 11A

De lezingen beginnen om 20.00 uur

11 oktober    De orchideeën van Noord Nederland..

Hans Dekker, natuurliefhebber, publicist en fotograaf publiceerde o.a. het boek De orchideeën van Noord-Nederland. Hij neemt ons mee door ( Noord) Nederland op zoek naar onze  wilde  orchideeën.

8 november  Op zoek naar de “Tweeblaarkannietdoodplant“

Onze leden Arnold en Marja Ruiter delen met ons weer een interessante buitenlandreis: het zuidwesten van Afrika, Namibie. Ze laten ons o.m. kennis maken met de “ tweeblaarkannietdood”plant” ( Welwitschia mirabilis) en andere planten uit Namibie.

10 januari  2019   Snoeien, hoe doe je dat.

Deze lezing is eigenlijk een compacte workshop; Reinout Groot laat aan de hand van takken zien, hoe in de praktijk onze rozen, heesters en andere  planten gesnoeid moeten worden. Reinout is docent aan het Nordwin College , groenopleidingen, Leeuwarden.

14 februari  2019   Sneeuwklokjes in de verborgen stadstuin

Harry Pierik laat ons van alles in woord en beeld zien over sneeuwklokjes. Harry is tuinontwerper en kenschetst zijn tuinen als tuinen om in te dromen, tuinen die verrassend en spannend, rustgevend en harmonieus zijn.

14 maart  2019  Een botanische reis van Alpen naar de Dolomieten.

Arie Vermeer is fotograaf en lid van de Rotsplanten vereniging; de beelden en z'n verhaal komen van Oost -Tirol.

De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879
Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878