Activiteiten & Actueel

De pagina van tuinclub2

Het is de bedoeling dat we via de website meer informatie gaan geven over doel, aktiviteiten en ervaringen van de tuinclubs om alle afdelingsleden enthousiast te maken. Hierbij nodig ik de leden van de tuinclubs uit hun verhalen, foto’s en opmerkingen te sturen naar de webmaster Arnold Ruiter.

Verslagen van tuinbezoeken

 

Donderdag, 3 augustus ’17 – Tuinclub 2

 Een stevige wind blies ons naar Garrelsweer. Het leuk is andermans tuin te bekijken, om de verhalen  te horen hoe één en ander tot stand  gekomen is. De tegenslagen, maar vooral ook de trots te zien en te beluisteren tijdens zo’n rondwandeling.

De auto geparkeerd hebbende achter een enorme schuur keek je naar veel steen, beton en over het weidse Groninger landschap. Dat laatste altijd boeiend.

Tussen al dat steen en beton stonden vele bloemen te bloeien. Hoe krijg je het voor elkaar.

Drie ezels zag je denken: daar heb je weer zo’n groep pratende vrouwen. Wij staken hun weiland over, onderweg de appel-, peren- en pruimenbomen bewonderend, waar de ezels niet bij konden.   Wij wel.

De slingertuin bleek zeer de moeite waard. Prima onderhouden met o.a. oude bomen, zoals de beuk en veel bloeiende planten.

 

Na de thee reden wij naar Eelde. Een typische liefhebberstuin met ook veel steen, met lukraak, zo lijkt het, overal planten gezet.

De eigenaar? Elk plantje diende enthousiast besproken te worden. Dat gaf hier en daar een kleine opstopping op de smalle kronkelpaadjes.

 

Zonder een plantje kun je na zo’n tuinmiddag niet thuis komen. En dus de Agapanthus Windlebrook aangeschaft, die straks fel blauw zal gaan bloeien.

Mevrouw deed ‘m in een zelf genaaid tasje, want plastic is uit den boze.

 

Tineke

 

 

 

Verslag Harkema Buitenpost 1 augustus 

Verslag Ansen Ruinerwold 16 augustus

verslag eigen leden 6 september

kransen maken bij Mary oktober

verslag  donderdag 5 juli

 

 

 

 

meer

op stap

23
Aug
De geur van succes - Blik op de Tuin no. 916
23
Aug
voor t eerst parkieten aan mn plant