Assen

Lezingen winterseizoen 2020

 

Programma winterseizoen 2020: lezingen.

De lezingen worden gegeven in het theehuis van het Duurzaamheidscentrum (DCA)

Adres
Duurzaamheidscentrum Assen
Bosrand 2
9401 SL Assen

Bezoekadres (bij gebruik navigatie): Stadsbroek 11A

 

 

We starten 2020  op 16 januari 14.00 uur met een lezing van Leah Groeneweg.

16 januari 14.00 uur.  Let op dus niet '- avonds maar om twee uur . U bent voor donker weer thuis. Grijp deze kans. Mocht een middag programma U en ons goed bevallen dan zullen we dat  vaker gaan doen.

Leah is hard op weg de wildpluk goeroe van het Noorden te worden. Veel planten uit de natuur zijn eetbaar. En ook nog eens lekker. Leah vertelt ons waarop je moet letten en wat je er van kunt maken. 

Binnenkort aanvullende informatie.

13 februari  20.000 uur  Lezing van Arend Smeenge  over het onderwerp "niet alledaagse vaste planten en hun toepassing"    Dus een avond  in het kader  "van leden voor leden, door leden " 

12 maart  20.00 uur  Lezing van Jan Dijkstra van de kwekerij en kijktuin  " Achter de Dijk"   (Oude Schip) over schaduwplanten.

De kwekerij is gespecialiseerd  in vele schaduwplanten en grassen.

 De heer Dijkstra laat ons de mogelijkheden en toepassingen van schaduwplanten en grassen zien. Hij neemt ook de planten mee die hij bespreekt .  https://kwekerijaandedijk.nl

Laat je verrassen door de beelden van tuin en kwekerij aan de slapersdijk in het noordelijkste dorpje van Groningen. Smalle paadjes leiden je langs een dijk beplant met grassen en vaste planten. Een bamboebosje,een stobbentuin met schaduwplanten en varens zorgen voor een oase van rust en sfeer in het uitgestrekte vlakke hogeland.